dimarts, 3 de març del 2009

Xerrada sobre convivència matrimonial


El proper divendres, 13 de març, a les 20:00 h. imparteixo una video xerrada sobre la convivència matrimonial. Em fa especial il·lusió el lloc: la Fontana d'Or, de Girona.
Una video xerrada és una conferència que il·lustra les seves idees amb fragments de pel·lícules. En aquest cas d'una única pel·lícula: Historia de lo nuestro, protagonitzada per Michelle Pfeiffer i Bruce Willis i dirigida per Rob Reiner. El guió, que és extraordinari, és obra de Alan Zweibel i Jessie Nelson.
La xerrada desevolupa la idea que l'èxit en la convivència matrimonial depèn fonamentalment dels qui formen la parella. No és qüestió de sort, o d'haver trobat una mena de mitja taronja que corria pel món fins que es va encaixar amb mi. És qüestió de posar-hi voluntat i ofici i de saber unes quantes coses: quins factors poden fer trontollar el nostre matrimoni? N'analitzaré tres, que considero molt freqüents: el deixar-se portar i vèncer per la rutina, en primer lloc; en segon lloc, la irrupció de terceres persones (la família de l'altre, l'arribada dels fills, la infidelitat); i en tercer lloc: una mala comunicació. Parlaré dels pensaments automàtics, que dificulten la comunicació en parella i dels quals en parlaré en una altra entrada. Per últim, la xerrada acaba animant a lluitar, a tirar endavant, a defensar el nostre matrimoni que és el millor dels possibles.
M'agradarà molt veure-us-hi.

1 comentari:

Frank Bayer ha dit...

Estaré a primera fila però si us plau no em preguntis res...