dijous, 5 de novembre del 2009

Un debat crucial

Us animo que visiteu el bloc d'una persona intel·ligent. Té un debat encetat sobre el tema dels crucifixos, sobre la seva pretesa retirada que és molt interessant, entre d'altres coses perquè hi opina gent que té idees contràries i tothom ho fa des del respecte més absolut i sense estar preocupat de mostrar-se com el més savi de tots. Un debat serè i enriquidor.
El trobareu a http://www.nachouria.com/2008/11/qu-cruz.html

5 comentaris:

Iron ha dit...

Cassani!
XDDD
Vaya tela...

Joan ha dit...

Hi vaig fotre cullerada, i per un cop vaig dir el meu nom de veritat. Sardà al paredon (i que consti que he escrit el nom amb accent obert expressament)

Toni Cassany ha dit...

No hi has posat cap comentari, Iron?

Iron ha dit...

Es clar que hi he comentat, un parell de comentaris llargs al post de ¡Que Cruz! i un comentari curtet al post de monseñor Romero.
Val a dir que jo considero els laicistes com uns neuròtics obsessius, uns crucifòbics. El psiquiatre Carlos Castilla del Pino diu que “el neurótico obsesivo no puede reincorporarse a la realidad, esta permanentemente persiguiendo su fantasia”. Tu ja li pots donar arguments teològics, històrics, antropològics, que ell seguirà igual. ¡son molinos Don Quijote! ¡son gigantes Sancho! No el pots fer tornar a la realitat, a ells el cervell els hi funciona com l'anunci de Carrefour: Cruz Caca. Per tant no val la pena esmerçar-hi temps ni esforços perquè quan colabores amb un neuròtic o li comentes les manies, pots acabar esdevenint un neuròtic tu mateix.
En aquests casos, com sempre, cal mirar que diu l'Evangeli: “I allà on no us rebin ni escoltin, en sortir d'allà, espolseu-vos la pols del calçat i digueu ni la pols m'emporto de vosaltres”.

Toni Cassany ha dit...

Al blog de l'Uria s'ha creat un debat (21 comentaris ja) d'allò més apassionant. Em penso que se t'ha girat feina, David Iron. Jo ja no hi ficaré més cullarada, em sembla.